Het registreren van gewerkte uren

De urenregistratie; het proces waarbij alle gewerkte uren worden geregistreerd. Dit is een proces waar behoorlijk wat tijd in kan gaan zitten. Zeker wanneer de uren per medewerker opgevraagd, gecontroleerd en geregistreerd moeten worden. Om de urenregistratie wat vlotter te laten verlopen delen we graag onze Excel tips!

Gewerkte uren registreren in Excel

Het bijhouden van gewerkte uren op briefjes kan erg chaotisch worden. We raden daarom aan om over te stappen naar een online programma zoals Excel. Graag vertellen we hoe in Excel eenvoudig uren bijgehouden kunnen worden.

We raden aan om in A1 ‘dag’ in te vullen en in de daaropvolgende horizontale cellen week 1, week 2, week 3 en week 4 te zetten. Mocht er sprake zijn van overwerk, dan kan er na iedere cel met ‘week’ een cel gevuld worden met ‘overwerk’.

Vul daarna bij de cellen A2 tot en met A8 de dagen van de week in. Type vervolgens ‘uurloon’ in bij A9, waarna het bedrag van het uurloon in cel B9 ingevuld dient te worden. Door daaronder, in A10, ‘totaal’ in te typen kan er aan deze cellen een formule gehangen worden die het aantal gewerkte uren per week vermenigvuldigd met het uurloon. Klik daarvoor op cel B10 en type =SOM(B2:B8)*B9 in. Druk daarna op enter. Herhaal dit proces bij de rest van de weken, zodat er een volledig beeld van de gewerkte uren in een maand ontstaat.

Klinkt bovenstaande informatie als een hele lastige vreemde taal? Dan is een Excel template handig; dit scheelt een hoop tijd en energie. Wij hebben zelf een template gemaakt voor Excel waarin eenvoudig uren bijgehouden kunnen worden.

Eenvoudig en snel uren registreren met Werktijden.nl

Mocht het registreren van uren een tijdrovende klus blijven, dan biedt Werktijden.nl graag een oplossing. Met de urenregistratie tool van Werktijden.nl kunnen medewerkers zelf hun gewerkte uren bijhouden. Met de tool zit er minder tijd in het registreren van uren, doordat de urenregistratie gekoppeld kan worden aan de personeelsplanning en verlofregistratie functies in de tool.

Direct ervaren hoe eenvoudig en efficiënt urenregistratie kan zijn?

Probeer dan gratis en vrijblijvend twee weken onze tool uit en ontdek alle mogelijkheden.

Liever eerst nog wat vragen willen stellen? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen graag.

Probeer Gratis