Prikklok

Gewerkte uren bijhouden kan een tijdrovend karwei zijn. Een tijdregistratie terminal, ook wel prikklok genoemd, helpt medewerkers eenvoudig te laten in- en uitklokken. De gewerkte uren worden automatisch in het systeem verwerkt.

Offerte aanvragen

prikklok

Geef het rooster vorm en de rest gaat vanzelf

Voor je een prikkloksysteem succesvol gebruikt, is het maken van een werkrooster noodzakelijk. Wijken de werktijden af van het rooster? Geen probleem. Alle werkuren worden automatisch opgeslagen in het systeem van Werktijden.nl. Zo worden ook overuren of juist minuren geregistreerd. Medewerkers gebruiken een badge wanneer zijn beginnen met een dienst en wanneer zij klaar zijn.

Actieve signalering

Vergeet een medewerker in- of uit te klokken? Dan zie je dat direct terug in de urenregistratiemodule. Het is zelfs mogelijk om hiervan op de hoogte te worden gebracht via een melding.

Pauzes berekenen
Pauzes

Indien gewenst is het mogelijk om via de prikklok pauzes te registreren. Zo is inzichtelijk wanneer een medewerker daadwerkelijk aan het werk was.

Verlofregistratie

Wanneer personeel vrij is, worden de niet-gewerkte uren automatisch van het vakantiesaldo afgehaald. De prikklok staat dus niet op zichzelf, maar is volledig geïntegreerd in het bedrijf.

Hoe werkt een prikklok?

Het prikkloksysteem werkt met behulp van een badge en een prikklok. Wanneer een dienst begint, houdt de medewerker in kwestie zijn of haar persoonlijke badge tegen de prikklok aan. Wanneer de dienst is afgelopen gebruikt de medewerker wederom de badge om uit te klokken. De prikklok verzendt de gegevens naar de software van Werktijden.nl. Zo ontstaat een overzicht van gewerkte uren dat gebruikt kan worden voor salarisuitbetaling. Op die manier automatiseer je zo veel mogelijk administratief werk.

Werktijden.nl maakt gebruik van de tijdregistratieterminals van Datafox. De terminals van Datafox zijn van Duitse makelij en werken zeer betrouwbaar.

Offerte aanvragen

Welke bedrijven gebruiken een prikklok?

Een prikklok wordt gebruikt in bedrijven waar veel verschillende medewerkers in verschillende diensten werken. Vooral retailers maken hier gebruik van om de werktijden van alle verschillende medewerkers bij te kunnen houden. Niet alleen in de retail, maar ook in de zorg wordt tijdregistratie geregeld met behulp van de prikklok. Het apparaat kan bij de ingang, of op een centrale plaats zoals bijvoorbeeld de bedrijfskantine worden opgehangen. Het ‘kastje’ heeft alleen stroom en een internetverbinding nodig om te functioneren.

Arjan Stegeman, Baktotaal Bouwhuis

"Voorheen deden wij alles met pen en papier, maar tegenwoordig werken wij met een tijdregistratie terminal. Dit zodat wij gelijk inzichtelijk hebben wat medewerkers daadwerkelijk gewerkt hebben."

Koppeling met systemen

De prikklok van Datafox werkt samen met de software van Werktijden.nl. Door Werktijden.nl te koppelen aan uw HRM-systeem worden de salarissen van medewerkers automatisch voor het juiste aantal gewerkte uren uitbetaald.

Meer over onze planning software
Start Nu

Prikklok uitproberen?

Een tijdregistratie terminal biedt veel inzicht in gewerkte uren. Wil je meer weten over hoe de prikklok van Datafox werkt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren je graag voor een goedwerkend systeem voor urenregistratie. Ook laten wij je graag gratis 14 dagen de software van Werktijden.nl uitproberen.

Probeer Gratis