Eenvoudig in- en uitklokken met de prikklok

Het bijhouden van gewerkte uren kan een tijdrovend karwei zijn. Een tijdregistratie terminal, ook wel prikklok genoemd, helpt medewerkers eenvoudig te laten in- en uitklokken.

Offerte aanvragen

Geef het rooster vorm en de rest gaat vanzelf

Vooraf begin je met een werkrooster, maar daadwerkelijk gewerkte uren kunnen hier altijd van afwijken. Hiermee wordt het geplande rooster in Werktijden.nl automatisch aangepast naar de daadwerkelijk gewerkte uren. Medewerkers gebruiken hierbij een badge wanneer zijn beginnen met een dienst en wanneer zij klaar zijn.

Actieve signalering

Vergeet een medewerker in- of uit te klokken? Dit is direct in de urenregistratie module inzichtelijk en mocht je dit wensen dan kun je hiervan ook op de hoogte worden gebracht.

Pauzes berekenen
Pauzes

Indien gewenst is het mogelijk om via de prikklok pauzes te registreren. Zo is inzichtelijk wanneer een medewerker daadwerkelijk aan het werk was.

Verlofregistratie

Wanneer de medewerker bijvoorbeeld vakantie heeft worden de niet-gewerkte uren van het saldo aan vakantie uren afgehaald. De prikklok staat dus niet op zichzelf, maar is volledig geïntegreerd in het bedrijf.

Hoe werkt een prikklok?

Het systeem werkt met behulp van een badge. Iedere medewerker heeft een eigen badge die hij eenvoudig tegen de prikklok aan kan houden. Wanneer de dienst is afgelopen gebruikt de medewerker wederom de badge om uit te klokken. De prikklok verzendt de gegevens naar de software van Werktijden.nl. Zo ontstaat een overzicht van gewerkte uren dat gebruikt kan worden voor salarisuitbetaling.

Werktijden.nl maakt gebruik van de tijdregistratieterminals van Datafox. De terminals van Datafox zijn van Duitse makelij en werken zeer betrouwbaar.

Offerte aanvragen

Welke bedrijven gebruiken een prikklok?

Een prikklok wordt gebruikt in bedrijven waar veel verschillende medewerkers in verschillende diensten werken. Veel retailers maken hier gebruik van om de werktijden van alle verschillende medewerkers bij te kunnen houden. Niet alleen in de winkel, maar ook bijvoorbeeld in de zorg wordt tijdregistratie geregeld met behulp van de prikklok. Het apparaat kan bij de ingang, of op een centrale plaats zoals bijvoorbeeld de bedrijfskantine worden opgehangen. Het apparaat heeft alleen stroom en een internetverbinding nodig om gebruikt te worden.

Arjan Stegeman, Baktotaal Bouwhuis

"Voorheen deden wij alles met pen en papier, maar tegenwoordig werken wij met een tijdregistratie terminal. Dit zodat wij gelijk inzichtelijk hebben wat medewerkers daadwerkelijk gewerkt hebben."

Koppeling met systemen

De prikklok van Datafox werkt samen met de software van Werktijden.nl. Door Werktijden.nl te koppelen aan uw HRM-systeem worden de salarissen van medewerkers automatisch voor het juiste aantal gewerkte uren uitbetaald.

Meer over onze planning software
Start Nu

Prikklok uitproberen?

Een tijdregistratie terminal kan veel inzicht bieden in gewerkte uren. Wil je meer weten over hoe de prikklok van Datafox werkt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren je graag voor een goedwerkend systeem voor urenregistratie wat je veel werk uit handen kan nemen. Ook laten wij je graag 14 dagen vrijblijvend de software van Werktijden.nl uitproberen.

Probeer Gratis