Rooster maken

Met Werktijden.nl maak je eenvoudig en snel een rooster.
✔ Overzichtelijk ✔ Gemakkelijk ✔ Effectief

Een rooster maken kost managers onnodig veel tijd.

Er komt heel wat kijken bij een rooster maken. Denk aan de beschikbaarheid van medewerkers, wisselende diensten en verlof. Wanneer je als manager je tijd liever aan andere zaken dan roosters maken besteedt, biedt Werktijden.nl dé alles-in-een-oplossing. Je verzamelt met ons handige personeelssysteem alle gegevens die nodig zijn voor een goede personeelsplanning op één plek. Het maken van een rooster was nog nooit zo eenvoudig.

standaard-rooster-maken
Standaard rooster maken

Wanneer medewerkers op vaste dagen werken, is het mogelijk om met de software van Werktijden.nl vaste roosters te maken. Hierdoor hoef je niet elke week opnieuw een planning te maken. Je kan eenvoudig het standaard rooster kopiëren naar de volgende weken. Dit bespaart flink wat tijd.

Onderscheid in kleuren

Indien een medewerker op een andere dag moet werken, kan dit eenvoudig in het standaard rooster worden aangegeven. Deze vervangende dag krijgt een andere kleur, zodat het voor de medewerker duidelijk is dat hij/zij deze week op een andere dag verwacht wordt. Dit verkleint de kans op miscommunicatie.

Ingewikkelde puzzel

Een standaard rooster is helaas niet altijd voldoende. Door vakanties, nationale feestdagen en individuele verlofdagen kan de personeelsplanning er iedere week weer anders uitzien. De tool van Werktijden.nl houdt rekening met deze verschillende factoren. Uren puzzelen om een goed rooster te maken wordt hierdoor verleden tijd.

Toegankelijk voor iedereen

Hoewel jij verantwoordelijk bent voor het rooster, is het belangrijk dat het rooster altijd en overal toegankelijk is voor het personeel. Een rooster in de kantine of via Excel is niet meer van deze tijd. Het mist efficiëntie, flexibiliteit, gebruiksriendelijkheid en schalingsmogelijkheden.

Met Werktijden.nl zien werknemers het rooster in wanneer het hun uitkomt. Iedere medewerker krijgt namelijk een eigen login waarmee hij/zij toegang heeft tot de software. Elke medewerker heeft ook toegang tot de app waar alles in te zien is. Met deze software wordt een rooster maken en delen een fluitje van een cent.

Medewerkers oproepen

Is er onverhoopt toch een openstaande dienst? Dan kun je door middel van de software van Werktijden.nl een oproep plaatsen voor alle werknemers. Wanneer een medewerker beschikbaar is, dan kan hij/zij op de dienst intekenen. Zo hoef je niet alle medewerkers één voor één te bellen of appen. Een rooster opstellen, aanvullen of aanpassen is dus geen enkel probleem met deze handige tool.

Loonkosten praktisch in kaart

Loonkosten zijn een belangrijk aspect bij het maken van een rooster. Daarom is het mogelijk om de software van Werktijden.nl te koppelen aan de meest gebruikte salarispakketten. De Urenregistratie kan worden verwerkt in programma’s als NMBRS, Loket, Exact, SDWorx, Employes en Twinfield.

Meer over urenregistratie

Beschikbare medewerkers

Wanneer je een rooster maakt, is het belangrijk om te beginnen met de beschikbaarheid van de medewerkers. Met Werktijden.nl is het niet nodig om hier losse briefjes, mailtjes en aantekeningen voor te verzamelen. De medewerkers geven hun beschikbaarheid namelijk eenvoudig online of in de app door. Daarnaast verloopt verlofregistratie soepel met de software Werktijden.nl. Hierdoor heb je voortaan altijd inzichtelijk welke medewerkers beschikbaar zijn voordat je het rooster maakt.

Start Nu

Probeer 14 dagen gratis

Direct opzegbaar. Stopt automatisch.

Probeer Gratis