Rooster maken

Met Werktijden.nl kun je online eenvoudig een rooster maken.
✔ Sneller ✔ Gemakkelijker ✔ Effectiever

Een rooster maken kost managers wekelijks veel tijd.

Beschikbaarheid van medewerkers, wisselende diensten en verlof kunnen het rooster maken behoorlijk ingewikkeld maken. Wanneer je als manager uw tijd liever besteedt aan andere zaken dan roosters maken, biedt Werktijden.nl de oplossing. Je verzamelt met ons handige personeelssysteem alle gegevens die nodig zijn voor een goede personeelsplanning op één plek. Rooster maken was nog nooit zo eenvoudig.

Werktijden ruilen
Standaard rooster maken

Wanneer medewerkers op vaste dagen werken, is het mogelijk om met de software van Werktijden.nl vaste roosters te maken. Hierdoor hoef je niet iedere week opnieuw een planning te maken. Je kan eenvoudig het standaard rooster kopiëren naar de volgende weken. Hierdoor kunnen managers wekelijks tijd besparen.

Onderscheid in kleuren

Indien een medewerker op een andere dag moet werken kan dit eenvoudig in het standaard rooster worden aangegeven. Deze vervangende dag krijgt namelijk een andere kleur, zodat het voor de medewerker duidelijk is dat hij/zij deze week op een andere dag verwacht wordt. Hierdoor wordt de kans op miscommunicaties aanzienlijk verkleind.

Ingewikkelde puzzel

Een standaard rooster maken gaat helaas niet altijd op. Door vakanties, nationale feestdagen en individuele verlofdagen kan de personeelsplanning er iedere week weer anders uitzien. De tool van Werktijden.nl houdt rekening met deze verschillende factoren. Uren puzzelen om een goed rooster te maken wordt hierdoor verleden tijd.

Toegankelijk voor iedereen

Hoewel je verantwoordelijk bent voor het rooster maken, is het belangrijk dat het rooster altijd en overal toegankelijk is voor het personeel. Een rooster in de kantine is niet meer van deze tijd. Wanneer een medewerker met vakantie is geweest, dan heeft hij niet op het rooster kunnen kijken als deze alleen in de kantine is te vinden.

Met Werktijden.nl kunnen medewerkers voortaan altijd inloggen om hun rooster in te zien. Iedere medewerker krijgt namelijk een eigen login waarmee hij/zij toegang heeft tot de software. Er is tevens een app beschikbaar waarop medewerkers toegang hebben tot het rooster. Met deze software wordt het rooster maken en delen een fluitje van een cent.

Medewerkers oproepen

Is er onverhoopt toch een openstaande dienst? Dan kun je door middel van de software van Werktijden.nl een oproep plaatsen voor alle werknemers. Wanneer een medewerker beschikbaar is, dan kan hij/zij op de dienst intekenen. Zo hoef je niet alle medewerkers één voor één op te bellen. Een rooster maken, aanvullen of aanpassen is dus tevens geen enkel probleem met deze handige tool.

Loonkosten praktisch in kaart

Verder kunnen de loonkosten een belangrijk aspect zijn bij het rooster maken. Daarom is het mogelijk om de software van Werktijden.nl te koppelen aan de meest gebruikte salarispakketten. De Urenregistratie kan worden verwerkt in programma’s als NMBRS, Loket, Exact, SDWorx, Employes en Twinfield.

Meer over urenregistratie

Beschikbare medewerkers

Wanneer je een rooster gaat maken, is het belangrijk om te beginnen met de beschikbaarheid van de medewerkers. Met Werktijden.nl is het niet nodig om hier losse briefjes, mailtjes en aantekeningen voor te verzamelen. De medewerkers kunnen hun beschikbaarheid namelijk eenvoudig online of in de app opgeven. Daarnaast gaat verlofregistratie tevens soepel met de software Werktijden.nl. Hierdoor heb je voortaan altijd inzichtelijk welke medewerkers beschikbaar zijn voordat je het rooster maakt.

Start Nu

Probeer nu 14 dagen gratis

Direct opzegbaar. Stopt automatisch.

Probeer Gratis