Personeelsplanning maken?

Een personeelsplanning maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Binnen enkele minuten is het rooster gereed.

Dé tool voor een online personeelsplanning

Het maken van een personeelsplanning en het verwerken van de uren kost vaak veel tijd. Je moet hierbij medewerkers informeren wanneer zij moeten werken of verlof kunnen krijgen en dit komt lang niet altijd gelegen. Vragen over de personeelsplanning komen binnen per mail, telefoon of een verouderd personeelssysteem.
Het is dan niet moeilijk om het overzicht te verliezen. Het gevolg hiervan is dat de strategische personeelsplanning niet altijd helemaal rond is, waardoor er momenten zijn dat er te weinig medewerkers zijn ingepland.

Diensten herhalen

Indien een medewerker elke week dezelfde werktijden heeft, dan hoeft deze niet iedere week opnieuw te worden ingepland.

Werktijden ruilen
Werktijden ruilen

Medewerkers kunnen onderling werktijden ruilen. De wijzigingen kunnen automatisch op het rooster worden doorgevoerd.

Pauzes berekenen
Pauzes berekenen

Pauzes kunnen automatisch worden berekend op basis van de door de wet vastgestelde werktijden.

Toeslagen
Toeslagen

Voor het werken op onregelmatige tijden bijvoorbeeld 's avonds, 's nachts of in het weekend is het mogelijk om een variabele toeslag in te stellen.

Rapporteer en stuur bij

Met één druk op de knop heb je beschikking tot rapportages die voor jouw organisatie relevant zijn. Direct inzicht in de personeelskosten en bijsturen waar nodig.

Standaard diensten

In de personeelsplanning kun je vaste diensten voorzien van een standaardtijd en kleur. Op deze manier is het in een opslag duidelijk wanneer een medewerker een afwijkende dienst werkt. Dit is duidelijk voor zowel de manager als de medewerker. Zo voorkom je dat een medewerker een wijziging in de personeelsplanning over het hoofd heeft gezien.

Met het vaste ploegenrooster is het niet nodig om iedere week opnieuw diensten in te plannen. Het is tevens mogelijk om een einddatum in te plannen, wanneer het dienstverband van de medewerker bijvoorbeeld afloopt.

Personeelsplanning voor iedereen

Kies daarom voor Werktijden.nl. Met Werktijden.nl is het mogelijk om eenvoudig een personeelsplanning te maken en onderhouden. Iedere medewerker heeft via een mobiel of tablet toegang tot de personeelsplanning. Zo kunnen zij niet alleen het rooster inzien, maar ook de beschikbaarheid aangeven, verlof aanvragen en eventueel diensten onderling ruilen. Ook het bijhouden van de gewerkte uren gaat eenvoudig via de urenregistratie.

Openstaande diensten

Wanneer een medewerker zich ziek meldt is het zaak om zo snel mogelijk vervanging te vinden. Bij Werktijden.nl is het mogelijk om een openstaande dienst aan te maken. Medewerkers krijgen hier een melding van en kunnen de dienst direct overnemen. Het is daarom niet nodig om alle medewerkers één voor één op te bellen.

Beschikbaarheid medewerkers

Met de aanwezigheidssoftware van Werktijden.nl kunnen medewerkers zelf aangeven wanneer zij beschikbaar zijn. Dit bespaart iedere dag veel tijd, omdat je dit niet bij elke medewerker hoeft na te vragen.

Wanneer een medewerker zijn of haar werktijden op het laatste moment toch wil ruilen is er de mogelijkheid om dit onderling te regelen via de app. De wijzigingen worden automatisch doorgevoerd op het rooster. Indien gewenst kun je deze wijzigingen goedkeuren of afkeuren.

Breng medewerkers op de hoogte

Mobiel

Wil je een medewerker op het laatste moment nog op de hoogte brengen van zijn of haar werktijd, dan kan dit door middel van een push notificatie in de mobiele app of een SMS bericht.

E-mail

Zodra de personeelsplanning gereed is kun je deze per e-mail versturen naar alle medewerkers. Ook is het mogelijk om de medewerker per dienst op de hoogte te brengen.

Start Nu

Probeer nu 14 dagen gratis

Direct opzegbaar. Stopt automatisch.

Probeer Gratis