Het maken van een weekrooster

Bij het maken van een weekrooster moet er rekening gehouden worden met het aantal uren dat personeelsleden per week ingepland kunnen worden. Daarnaast moet er ook niet vergeten worden om de beschikbaarheid te checken en dient er ook rekening gehouden te worden met de arbeidstijdenwet en andere regelgevingen. Deze aspecten tezamen kunnen het maken van een weekrooster erg lastig maken.

Personeelsplanning

Een Excel weekplanning maken

Een weekplanning kan gemaakt worden in Excel. Het maken van een weekrooster in Excel brengt veel voordelen met zich mee; Het is een goedkope manier van urenregistratie en eenmaal gewend aan het programma en door te werken met een template is dit ook een eenvoudige manier van het registreren van uren.

Echter zitten er ook nadelen aan het bijhouden van uren in Excel. Zo is er maar één overzicht beschikbaar waar ieder teamlid in actief is. Het maken van onderscheid in welke informatie wel en niet voor iedereen beschikbaar mag zijn is hierdoor lastig. Daarnaast kunnen de formules en templates lastig te begrijpen zijn voor werknemers die nog niet eerder met Excel hebben gewerkt.

Ook kan er, wanneer het bedrijf groeit in personeel en projecten, door de vele data chaos ontstaan. En mocht er iets misgaan in het overzicht, dan sta je er helaas alleen voor; er is geen service medewerker die kan ondersteunen.

Het werken met Excel past dus niet bij ieder bedrijf. Wij vertellen graag hoe Werktijden.nl ieder bedrijf een passende oplossing kan bieden.

Een weekrooster maken met de tool van Werktijden.nl

We begrijpen dat het maken van weekroosters niet de prioriteit heeft bij een bedrijf of organisatie. Om te zorgen dat deze tijd aan andere werkzaamheden kan worden besteed, heeft Werktijden.nl een eenvoudige en efficiënte tool ontwikkeld. Aan de hand van deze tool worden alle gegevens voor personeelsplanning verzameld op één plek.

Probeer Gratis

Met de software van Werktijden.nl kunnen vaste roosters gemaakt worden, waardoor je niet iedere week opnieuw een planning hoeft te maken. Daarnaast beschikt onze roostersoftware over een optie om onderscheid te maken met kleuren. Mocht een werknemer op een andere dag moeten werken dan dat standaard is, dan kan dit heel eenvoudig aangegeven worden met een andere kleur. Hierdoor verkleint de kans op miscommunicatie.

We weten dat niet ieder bedrijf met standaard roosters werkt; door vakanties, nationale feestdagen of verlofdagen kan de planning veranderen. Onze tool houdt rekening met deze factoren, waardoor het maken van een rooster nog gemakkelijker is.

De tool van Werktijden.nl is toegankelijk voor iedereen

Door onze app is het weekrooster altijd en overal in te zien door werknemers. Aan de hand van een individuele log in code heeft iedere werknemer toegang tot de tool. Dit maakt onze software niet alleen super toegankelijk voor de werkgever, maar ook voor de werknemer is de tool makkelijk in gebruik.

Benieuwd naar hoe onze klanten onze software ervaren?

Peter Blokpoel van Specsavers Zwolle legt graag uit wat hij zo fijn vindt aan de tool van Werktijden.nl. 

Naast het maken van roosters beschikt onze tool ook over de functies verlofregistratie en urenregistratie. Het gemaakte rooster kan direct worden gekoppeld aan deze functies, waardoor de personeelsadministratie nog efficiënter kan worden ingericht.

Nieuwsgierig geworden naar onze tool en naar hoe wij kunnen helpen met het efficiënter inrichten van de personeelsadministratie? Neem contact met ons op voor meer informatie of probeer de tool gratis uit.

Probeer onze tool 14 dagen gratis uit!

Probeer gratis en geheel vrijblijvend onze tool uit en neem de tijd om  alle functies in onze tool te ontdekken.

Probeer Gratis