Weekrooster maken

Een weekrooster zorgt voor strucuur en overzicht. Ondanks dat een weekrooster maken eenvoudig lijkt, komt er heel wat bij kijken. Denk aan het aantal beschikbare uren van werknemers, eventueel opgenomen verlof én de arbeidstijdenwet.

Onverwachte afwezigheid door ziekte rekenen we dan niet eens mee. Het is dus voor zowel werkgevers als werknemers fijn als het rooster duidelijk, overzichtelijk en flexibel is. Op deze pagina lees je hoe je gemakkelijk en snel een weekrooster maakt.

Strategische-personeelsplanning

Een Excel weekplanning maken

Een weekplanning kan relatief snel gemaakt worden in Excel. Het maken van een weekrooster in Excel brengt twee belangrijke voordelen met zich mee; het is een goedkope manier van urenregistratie en eenmaal gewend aan het programma is het eenvoudig te gebruiken. Vooral beginnende en kleine bedrijven gebruiken Excel voor het maken van een weekrooster. Wanneer bedrijven groeien, merken ze vaak dat Excel niet de meest ideale optie is.

Er zitten namelijk flink wat nadelen aan het bijhouden van uren in Excel. Zo is er maar één overzicht beschikbaar waar ieder teamlid in actief is. Het maken van onderscheid in welke informatie wel en niet voor iedereen beschikbaar mag zijn, is hierdoor niet mogelijk. Daarnaast kunnen de formules en templates lastig te begrijpen zijn voor werknemers die nog niet eerder met Excel hebben gewerkt. De flexibiliteit van het programma laat dus nogal wat te wensen over.

Ook kan er – wanneer het bedrijf groeit in personeel en projecten – door de vele data chaos ontstaan. Mocht er iets misgaan in het overzicht, dan sta je er alleen voor; er is geen service medewerker die kan ondersteunen.

Met andere woorden: het werken met Excel past niet bij elk bedrijf. Dat is niet gek, aangezien het programma er niet specifiek voor gemaakt is. Wij vertellen graag hoe Werktijden.nl wél voor elk bedrijf een passende roosteroplossing biedt.

Een weekrooster maken met de tool van Werktijden.nl

We begrijpen dat het maken van weekroosters bij bedrijven en organisaties allesbehalve topprioriteit heeft. Om de tijdsefficiëntie te vergroten en risico’s te verkleinen, heeft Werktijden.nl een eenvoudig en gebruiksvriendelijke planningstool ontwikkeld. Aan de hand van deze tool worden alle gegevens voor personeelsplanning op één plek verzameld. Het gebruik van deze tool kan je gemakkelijk 4 tot 8 uren planwerk per maand schelen.

Probeer Gratis

Met de software van Werktijden.nl maak je gemakkelijk vaste roosters, waardoor je niet elke week opnieuw een planning hoeft te maken. Daarnaast beschikt de roostersoftware over een optie om onderscheid te maken met kleuren. Mocht een werknemer op een andere dag moeten werken dan dat standaard is, dan kan dit heel eenvoudig aangegeven worden met een andere kleur. Dit verkleint de kans op miscommunicatie en vergroot het overzicht voor zowel werkgever als werknemer.

We weten dat niet elk bedrijf met standaard, vaste roosters werkt; door vakanties, nationale feestdagen, verlofdagen of ziekte kan de planning – soms plots – veranderen. Onze tool houdt rekening met deze factoren, waardoor je altijd het overzicht behoudt en snel kunt schakelen als dat nodig is.

De tool van Werktijden.nl is een aanwinst voor elk bedrijf

Door onze app is het weekrooster altijd en overal in te zien door werknemers. Aan de hand van een individuele logincode heeft iedere werknemer toegang tot de tool. Dit maakt onze software niet alleen super toegankelijk voor de werkgever, maar ook voor de werknemer.

Benieuwd naar hoe onze klanten onze software ervaren?

Peter Blokpoel van Specsavers Zwolle legt graag uit wat hij zo fijn vindt aan de tool van Werktijden.nl.

Naast het maken van (week)roosters beschikt de tool ook over de functies verlofregistratie en urenregistratie. Het gemaakte rooster kan direct worden gekoppeld aan deze functies, waardoor de personeelsadministratie nog efficiënter kan worden ingericht.

Nieuwsgierig geworden naar onze tool en naar hoe wij kunnen helpen met het efficiënter inrichten van de personeelsadministratie? Neem contact met ons op voor meer informatie of probeer de tool gratis uit.

Probeer onze tool 14 dagen gratis uit!

Neem de tijd om de planningstool te testen. Direct opzegbaar en zonder automatische verlenging.

Probeer Gratis