Personeelsplanning maken?

Uw personeelsplanning maken is nog nooit zo eenvoudig geweest.
Binnen enkele minuten heeft u het rooster gereed.

Personeelsplanning

Dé tool voor uw online personeelsplanning

Het maken van een personeelsplanning en het verwerken van de uren kost vaak veel tijd. U moet hierbij medewerkers informeren wanneer zij moeten werken of vrij kunnen krijgen en dit komt lang niet altijd gelegen. Vragen over de personeelsplanning komen binnen per mail, telefoon of een berichtje.

Het is dan niet moeilijk om het overzicht te verliezen. Het gevolg hiervan is dat de personeelsplanning niet altijd helemaal rond is, waardoor er momenten zijn dat er te weinig medewerkers zijn ingepland. Daar moet een betere oplossing voor zijn.

Diensten herhalen
Diensten herhalen

Indien een medewerker elke week dezelfde werktijden heeft, dan hoeft deze niet iedere week opnieuw te worden ingepland. Tevens is het mogelijk om een einddatum in te stellen.

Werktijden ruilen
Werktijden ruilen

Medewerkers kunnen onderling werktijden ruilen. De wijzigingen worden automatisch doorgevoerd op het rooster en u ontvangt eventueel een verzoek om de wissel goed- of af te keuren.

Pauzes berekenen
Pauzes berekenen

Pauzes kunnen automatisch worden berekend op basis van de door de wet vastgestelde werktijden.

Toeslagen
Toeslagen

Voor het werken op onregelmatige tijden bijvoorbeeld 's avonds, 's nachts of in het weekend is het mogelijk om een variabele toeslag in te stellen.

Iedereen toegang tot de personeelsplanning

Kies daarom voor Werktijden.nl. Met Werktijden.nl kunt u eenvoudig een personeelsplanning maken en onderhouden. Iedere medewerker heeft met een eigen login op mobiel of tablet toegang tot de personeelsplanning. Zo kunnen zij niet alleen het rooster inzien, maar ook de beschikbaarheid aangeven, verlof aanvragen en eventueel diensten onderling ruilen met collega's. Ook het bijhouden van de gewerkte uren gaat eenvoudig via de urenregistratie.

Breng de medewerker automatisch op de hoogte

Mobiel

Wilt u een medewerker op het laatste moment nog op de hoogte brengen van zijn of haar werktijd, dan kan dit door middel van een push notificatie of een SMS bericht.

E-mail

Zodra de personeelsplanning gereed is kunt u deze per e-mail versturen naar alle medewerkers. Ook is het mogelijk om de medewerker per dienst op de hoogte te brengen.

Standaard diensten

In de personeelsplanning kunt u vaste diensten voorzien van een standaardtijd en kleur. Op deze manier is het in een opslag duidelijk wanneer een medewerker een afwijkende dienst werkt. Dit is duidelijk voor zowel uzelf als de medewerker. Zo voorkomt u dat een medewerker een wijziging in de personeelsplanning over het hoofd heeft gezien.

Met vaste diensten is het niet nodig om iedere week opnieuw diensten in te plannen. Het is tevens mogelijk om een einddatum in te plannen, wanneer het dienstverband van de medewerker bijvoorbeeld afloopt.

Openstaande diensten

Wanneer een medewerker zich ziek meldt is het zaak om zo snel mogelijk vervanging te vinden. Bij Werktijden.nl is het mogelijk om een openstaande dienst aan te maken. Medewerkers krijgen hier een melding van en kunnen de dienst direct overnemen. Het is daarom niet nodig om alle medewerkers één voor één op te bellen.

Beschikbaarheid medewerkers

Met de app van Werktijden.nl kunnen medewerkers zelf aangeven wanneer zij beschikbaar zijn. Dit bespaart u iedere dag veel tijd, omdat u dit niet bij elke medewerker hoeft na te vragen.

Wanneer een medewerker zijn of haar werktijden op het laatste moment toch wil ruilen is er de mogelijkheid om dit onderling te regelen via de app. De wijzigingen worden automatisch doorgevoerd op het rooster. Indien gewenst kunt u deze wijzigingen goedkeuren of afkeuren.

Ook verlofaanvragen kunnen de medewerkers eenvoudig doorgeven. Verlofregistratie is eenvoudig voor de medewerker en zorgt voor een overzichtelijke vakantieplanning bij de manager.

Wilt u zelf onze personeelsplanning gratis uitproberen?

Probeer nu

Maak 14 dagen vrijblijvend gebruik van de software om zelf een personeelsplanning te maken.

Rapporteer en stuur bij

Met één druk op de knop heeft u beschikking tot rapportages die voor uw organisatie relevant zijn. Zo heeft u direct inzicht in de personeelskosten en kunt u bijsturen waar nodig is.

Bruna
Specsavers
The Phone House
Intertoys
Primera
Probeer nu
14 dagen gratis