De urenmodule van Werktijden

Single post featured image

De urenmodule is voor alle bedrijven met diensten die regelmatig afwijken van de geplande uren. In bijvoorbeeld de horeca is dit vaak het geval. Een manager maakt een rooster en iedereen weet welke dag hij/zij moet werken. Op dat moment blijkt echter dat dat ene tafeltje langer blijft zitten, waardoor de dienst uitloopt. Het is onhandig als je dit constant voor je werknemers moet aanpassen. Bij Werktijden gaat dit makkelijker. Werknemers registreren zelf uren waarna een manager dit beoordeelt. Je leest in deze blog de werking en voordelen van de urenmodule.

Medewerkers geven iedere dag de gewerkte uren aan in onderstaand overzicht. Een manager beoordeelt hierna of de uren correct zijn. Op deze manier zorg je dat de urenstaat altijd klopt.

urenmodule1

De voordelen

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van de urenmodule:

Dagelijks registreren

Omdat medewerker dagelijks de uren registreren hoef je als manager niet meer te onthouden wie wanneer werkte. Ook hoef je niet meer constant diensten aan te passen. Je kiest zelf wanneer je uren beoordeelt waarna de beoordeling in een mum van tijd klaar is.

Je hebt verschillende manieren om uren te registreren bij Werktijden:

– Medewerkers voeren zelf uren in de app aan het einde van een dienst

Inklokken via de app. Medewerkers drukken op inklokken aan het begin van de dienst, en op uitklokken aan het eind van de dienst. Het systeem berekent automatisch hoelang er gewerkt is en hoeveel pauze er is genomen. Eventueel stel je een locatie in waar medewerkers kunnen inklokken. Zo voorkom je misbruik.

– De fysieke terminal. Doormiddel van een sleutelhanger klokken medewerkers in, én uit! De meest nauwkeurige manier van klokken.

inklokken

Geen appjes en mails

Medewerkers hoeven geen appjes of mailtjes te sturen wanneer een dienst uitloopt of eerder klaar is. Dit zorgt voor rust en overzicht in je mailbox en op je telefoon.

Overzicht

Als manager staat overzichtelijk welke uren je nog moet beoordelen, welke al beoordeeld zijn en de afgekeurde uren. Zo heb je alle geregistreerde uren op één plek. In de urenmodule zie je tevens wat de oorspronkelijk geplande uren waren. Zo heb je overzichtelijk wat de afwijkingen zijn tussen de geplande uren en geregistreerde uren.

Tevens heb je de optie om alle uren van een medewerker in één keer te beoordelen. Dit zorgt ervoor dat jij tijd bespaart.

Onderscheid tussen uren per afdeling

Binnen de urenmodule maak je gemakkelijk onderscheid tussen persoonlijke uren van medewerkers, uren van een afdeling en uren uitgesplitst per positie. Ideaal als je enkel uren van een specifieke afdeling of positie wil goedkeuren.

Toeslagen

Veel bedrijven hanteren toeslagen voor bepaalde uren. Hiervoor maak je uurcodes aan binnen werktijden. De loonlijst in de urenmodule weergeeft hoeveel uur er per uurcode is geregistreerd, uitgesplitst per medewerker.

Doormiddel van een koppeling met je salarispakket zet je deze toeslagen gemakkelijk door naar je salarispakket. De uurcodes in de urenregistratie hebben een koppeling met de uurcodes in het salarispakket. Wanneer je de uren doorzet, weet het salarispakket hoeveel uur er met toeslag is gewerkt. Zo bespaar je extra tijd en maak je minder fouten.

Exports

De urenmodule biedt de mogelijkheid tot verschillende exports. Deze sla je gemakkelijk digitaal op of draai je uit op papier.

Maak je geen gebruik van de urenmodule? Dan haalt werktijden de gewerkte uren vanuit het rooster. Staat iemand ingepland van 09:00 tot 17:00? Dan registreert het systeem 8 gewerkte uren.

Als je de urenmodule gebruikt, dan gebruik je dit voor álle gewerkte uren. In het rooster zien medewerkers wanneer ze moeten werken. Na afloop van iedere dienst registreren ze de daadwerkelijk gewerkte uren. Zo betaal je enkel wat er daadwerkelijk gewerkt is.

Ervaar het nu

Hopelijk heb je een beter beeld gekregen van de mogelijkheden binnen de urenmodule. Heeft jouw bedrijf veel onregelmatige uren? En hou je dit allemaal bij via appjes, urenbriefjes, mails of een excel sheet? Dan is de urenregistratie via Werktijden iets voor jou. Ervaar nu 2 weken gratis hoe de urenmodule het verschil maakt voor jou!

Start nu

Probeer nu 14 dagen gratis

Direct opzegbaar. Stopt automatisch.

Probeer Gratis