In- en uitklokken met Werktijden.nl

Gewerkte uren kunnen bijgehouden worden Excel. Echter kan het registreren van uren veel tijd in beslag nemen bij een groeiend of groot bedrijf. Een prikklok kan dan een goede oplossing zijn. Aan de hand van een inkloksysteem kunnen gewerkte uren direct worden bijgehouden en opgeslagen. Het geplande rooster wordt dan direct aangepast aan het daadwerkelijk aantal gewerkte uren. We vertellen je hieronder graag meer over wat een inkloksysteem voor een bedrijf kan betekenen en welke voordelen het met zich meeneemt.

Wat is een inkloksysteem?

Het woord inklokken is vroeger ontstaan doordat werknemers gewerkte uren moesten registreren aan de hand van een prikklok. Door de prikklok kon worden ingezien op welk uur van de dag een personeelslid is gestart en is geëindigd met werken.

Nog steeds kennen we dit soort systemen, alleen zijn deze systemen tegenwoordig volledig gedigitaliseerd. Aan de hand van een online tijdklok kan de werknemer een pasje, druppel of de eigen vinger scannen bij het starten van de werkdag. Door hetzelfde aan het einde van de werkdag te doen, houdt het systeem bij hoeveel uren er daadwerkelijk gewerkt zijn door de desbetreffende werknemer.

De voordelen van een kloksysteem

Naast dat een inkloksysteem het bijhouden van uren gemakkelijker maakt voor de werkgever, zorgt het er ook voor dat een werknemer minder tijd kwijt is aan het boeken van uren.

Een kloksysteem is nauwkeurig, snel en gemakkelijk. Daarnaast levert de klok bewijslast aan voor gewerkte uren. Dit is niet alleen voordelig voor de werkgever, ook de werknemer heeft hier baat bij wanneer er bijvoorbeeld overuren zijn gemaakt.

Een ander groot voordeel is dat een prikklok een overzicht biedt van de aanwezige werknemers. Mocht er zich een calamiteit voordoen, dan hebben managers zicht op de aanwezige werknemers in het pand. Een prikklok kan dus ook bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer.

De prikklok van Werktijden.nl

Werktijden.nl werkt met een prikklok systeem van Datafox. Dit systeem werkt aan de hand van een badge waarmee in- en uitgeklokt kan worden. Ieder personeelslid ontvangt een persoonlijke badge die eenvoudig tegen de prikklok aangehouden kan worden.

Aan het begin en einde van de werkdag kan de badge tegen de klok aangehouden worden, waarna deze gegevens direct worden doorgestuurd naar de software van Werktijden.nl. Aan de hand van deze informatie ontstaat er een overzicht van de gewerkte uren van alle personeelsleden.

In- en uitklokken met Werktijden.nl

Ons inkloksysteem beschikt over actieve signalering. Dit houdt in dat wanneer een werknemer vergeet in- of uit te klokken dat dit direct zichtbaar is in de urenregistratie module. Daarnaast is het mogelijk om aan de hand van de prikklok pauzes te registreren, waardoor het inzichtelijk is wanneer een medewerker aan het werk is en wanneer een werknemer pauze heeft.

Als een medewerker op vakantie is, worden de niet gewerkte uren van het saldo aan verlofuren afgehaald. De prikklok van Werktijden.nl is dus niet een op zichzelf staand systeem, maar kan volledig geïntegreerd worden in het bedrijf.

Wie gebruikt er een inkloksysteem?

Benieuwd naar hoe onze klanten inkloksysteem van Werktijden.nl ervaren? Arjan van Baktotaal Bouwhuis legt graag uit hoe Werktijden.nl zijn bedrijf heeft geholpen.

Nieuwsgierig naar onze tool?

Probeer dan gratis en vrijblijvend twee weken onze tool uit en ontdek alle mogelijkheden.

Probeer Gratis