Hoe maak je een goede planning?

Een goede personeelsplanning maken kan redelijk ingewikkeld worden. Om een goede planning te kunnen maken moet je met veel dingen rekening houden.

urenregistratie-app

Wat heb je nodig voor een goede personeelsplanning?

Niet alleen met de beschikbaarheid van je medewerkers, maar ook met de wisselende diensten en vakantie- en verlofdagen. Een personeelsplanning maken kan veel tijd kosten die je liever aan andere zaken wilt besteden. Daarom biedt Werktijden.nl een eenvoudige en efficiënte oplossing. Met onze software kun je alle persoonsgegevens die je nodig hebt voor je planning op één plek verzamelen. Met alle gegevens centraal was een planning maken nog nooit zo eenvoudig geweest.

Een aantal factoren zijn belangrijk voor een goede planning. Maar de belangrijkste is toch wel de beschikbaarheid van je medewerkers. Dit lijkt best logisch en duidelijk, maar kan toch ingewikkeld worden als je werknemers hebt die in ploegendiensten werken of parttime medewerkers zijn. Daarnaast kunnen variabele afwezigheden en ziekmeldingen het overzicht van de planning ook snel verstoren. Dit is natuurlijk niet gewild, maar lastig te voorkomen. Natuurlijk dragen de personeelsleden ook een steentje bij in de communicatie van hun beschikbaarheid. Echter, in het algemeen wordt  de communicatie over planningen negatief ervaren door personeelsleden. Gelukkig biedt Werktijden.nl hiervoor de oplossing, je leest daarover later meer.

Standaard planning maken

Vaak hebben medewerkers vaste dagen waarop ze beschikbaar zijn. Met de software van Werktijden.nl is het mogelijk om een vaste planning te maken. Zo hoef je niet elke week een nieuwe planning te maken en kan je het rooster gemakkelijk kopiëren naar de volgende week. Deze functie bespaart voor veel managers wekelijks veel tijd.

Onderscheid in kleuren

Door het kleurensysteem in onze software wordt de kans op miscommunicaties aanzienlijk kleiner. Wanneer een medewerker op een andere dag moet werken dan zijn/haar standaard beschikbaarheid, de vervangende dag krijgt dan een andere kleur. Zo is het voor de medewerker extra duidelijk dat hij/zij op een andere dag wordt verwacht.

Voordelen van Werktijden.nl

Geen gedoe met Excel meer

Excel is een prima tool om personeelsplanningen in te maken als je een handjevol medewerkers in dienst hebt. Maar naarmate je meer medewerkers in dienst krijgt, wordt het steeds lastiger om efficiënt een planning in Excel te maken. Daarom heeft de software van Werktijden.nl verschillende functies waardoor planningen maken veel gemakkelijker voor je zal worden. De tool kan overal mee rekening houden, van vakantiedagen tot nationale feestdagen. Alle gegevens voor een planning worden op één plek verzameld, waardoor je snel en eenvoudig personeelsplanningen kan maken.

Rooster maken
Toegankelijk voor iedereen

Door de app van Werktijden.nl hebben alle personeelsleden altijd toegang tot de planning. Je beschikbaarheid hoef je niet meer op een blaadje te schrijven en de personeelsplanning is ook niet meer in de kantine te vinden. Dat wordt verleden tijd door onze software. In plaats daarvan kan je gemakkelijk de planning op je mobiel zien door met je unieke gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen. Zo ben je altijd up-to-date.

Medewerkers eenvoudig oproepen

Is er toch ineens een openstaande dienst tevoorschijn gekomen? Dan kan je via de software van Werktijden.nl een oproep plaatsen dat gelijk alle desbetreffende werknemers op de hoogte stelt. Wanneer een medewerker beschikbaar is, dan kan hij/zij op de dienst intekenen. Dit is veel eenvoudiger dan alle medewerkers één voor één op te bellen. Een planning maken, aanvullen of aanpassen is zo gepiept en het kan volledig automatisch in onze tool.

Toeslagen
Loonkosten praktisch in kaart brengen

Loonkosten kunnen een belangrijke factor zijn bij het maken van de personeelsplanning. Daarom kan je de software van Werktijden.nl gemakkelijk koppelen aan de meest gebruikte salarispakketten. De Urenregistratie kan worden verwerkt in programma’s als NMBRS, Loket, Exact, SDWorx, Employes en Twinfield.

Beschikbaarheid
Beschikbaarheid van medewerkers

De beschikbaarheid van medewerkers is een van de belangrijkste factoren wanneer je een planning gaat maken. Met Werktijden.nl hoef je niet te werken met losse briefjes, mailtjes of whatsappjes. De medewerkers kunnen namelijk hun beschikbaarheid eenvoudig online of in de app opgeven. Tevens kunnen de medewerkers online in de verlofregistratie van de app hun vakantie- en verlofdagen gemakkelijk aangeven. Hierdoor heb je altijd volledig inzicht over welke medewerkers beschikbaar zijn voordat je de planning maakt.

Functies van de mobiele app

Met de mobiele app van Werktijden.nl kunnen medewerkers snel en gemakkelijk hun personeelsplanning zien. Door onze software blijven alle medewerkers up-to-date met alle wijzigingen op de planning. Alle gegevens die nodig zijn voor een goede planning komen op één centrale plek te staan. Hierdoor behoud je gemakkelijk het overzicht. Daarnaast kan er in de app eenvoudig met diensten geruild worden. Ook kunnen openstaande diensten snel worden opgepikt door medewerkers met onze efficiënte oproep functie.

Meer over de mobiele app

Oplossing voor ingewikkelde puzzels

Een standaard planning maken lukt niet altijd. Vakanties, nationale feestdagen en individuele verlofdagen kan een personeelsplanning elke week ingewikkeld maken. De software van Werktijden.nl houdt rekening met deze verschillende factoren. Hierdoor hoef je zelf niet meer met uren te puzzelen voor een goede planning. Het systeem laat automatisch een overzicht zien van wie er beschikbaar is op een dag. Lastige personeelsplanningen worden hierdoor verleden tijd.

Start nu

Probeer nu 14 dagen gratis

Direct opzegbaar. Stopt automatisch.

Probeer gratis