Module binnen Werktijden: de persoonlijke pagina

Single post featured image

In dit deel van de serie over de modules binnen Werktijden, behandelen we de persoonlijke pagina. Werktijden draait om de werknemers. Alle informatie staat centraal bij de persoonlijke pagina van de medewerker. Wat vind je hier precies? Welke voordelen haal je uit de persoonlijke pagina? We leggen het uit!

Persoonlijke gegevens

Allereerst vind je hier de belangrijkste informatie van een medewerker. Geboortedatum, adres, telefoonnummer, e-mail en contactpersonen in geval van nood. Tevens staan er zakelijke gegevens zoals functie en de eerstvolgende diensten.

Beschikbaarheid

Medewerkers geven eenvoudig een beschikbaarheid op. Iedereen heeft dagen waar het niet uitkomt om te werken. Via de beschikbaarheid geven ze aan of ze de gehele dag of slechts een gedeelte beschikbaar zijn. Vervolgens verwerkt het systeem dit in het rooster. Zo zie je tijdens het roosteren direct wie, wanneer, beschikbaar is. Hiermee is de tijd van een beschikbaarheid in Excel of via mail voorbij.

beschikbaarheid1

De beschikbaarheidsmodule is zo gebouwd dat het systeem flexibel is. In de planning zie je een beschikbaarheid, maar je hebt alsnog de mogelijkheid om iemand in te plannen als hij of zij eigenlijk niet beschikbaar is. Bovendien kunnen medewerkers na het opgeven van de beschikbaarheid deze nog aanpassen. Zo maak je altijd een planning op basis van de juiste beschikbaarheid.

persoonlijke-pagina2

Inzicht in de plus- en minuren

Op de persoonlijke pagina vind je tevens het plus- en minuren overzicht. In dit overzicht staat het aantal maandelijkse contracturen, gewerkte uren en opgenomen verlof. De kern van dit overzicht draait om het verschil tussen gewerkte uren en contracturen. Het aantal overuren van die maand staat vervolgens rechts weergeven. Tevens zie je het complete saldo van een medewerker; alle plus- en minuren van de afgelopen maanden bij elkaar opgeteld.

Vanuit het plus- en minuren overzicht kies je wat je met de plusuren (overuren) van een medewerker doet. Uitbetalen of omzetten naar tijd-voor-tijd. Zo bepaal je of je een medewerker extra vrij geeft of beloont met extra salaris.

plusuren-en-minuren

Doormiddel van een koppeling met het salarispakket stel je voor vaste medewerkers eenvoudig in wat er met plusuren gebeurt. Per medewerker stel je in of je de plusuren uitbetaalt of omzet naar tijd-voor-tijd. Werktijden zet dit door naar het salarispakket waardoor je tijd en kosten bespaart.

Overeenkomst

De basis van het  plus- en minuren overzicht ligt in het arbeidscontract. De essentie van dit contract leg je vast via een overeenkomst. Hierin specificeer je de begin- en einddatum, het aantal wekelijkse contracturen en hoeveelheid vakantie-uren. De overeenkomst is ook de basis van de verlofkaart. Het systeem weet exact hoeveel vakantie iemand krijgt en verrekent verlofaanvragen automatisch met het verlofsaldo.

Extra velden

De persoonlijke pagina weergeeft altijd basisinformatie zoals een naam en geboortedatum. Als manager stel je eenvoudig in dat je extra informatie ziet doormiddel van een extra veld. Wil jij op de persoonlijke pagina zien welke opleidingen iemand heeft? Of iemand zijn/haar rijbewijs heeft? Dan pas je dit volledig aan naar jouw wensen.

Documenten

De laatste functie op de persoonlijke pagina is de documentenfunctie. Hier voeg je documenten toe die inzichtelijk zijn voor de medewerker. Een voorbeeld hiervan is het volledige arbeidscontract of de huisregels van het bedrijf. Zo weet je zeker dat je mensen op de hoogte zijn van belangrijke zaken.

De persoonlijke pagina is erop gericht zodat alle belangrijke informatie van een medewerker bij elkaar staat. Zo heb je als werkgever, en werknemer alles inzichtelijk.

Start nu

Probeer nu 14 dagen gratis

Direct opzegbaar. Stopt automatisch.

Probeer Gratis