Het WerkgeversServicepunt (WSP) is een gratis servicepunt voor werkgevers met betrekking tot de arbeidsmarkt. Er zijn 35 regionale WerkgeversServicepunten waar werkgevers met al hun vragen terecht kunnen. Daarnaast is er een Landelijk WSP. Het WSP ondersteunt ook bij de werving en selectie van personeel. Vooral als je iemand wil aannemen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Wat is het WerkgeversServicepunt (WSP)?
Het WerkgeversServicepunt (WSP) Â is een samenwerkingsverband tussen verschillende nationale en lokale partijen, waaronder:
– Gemeenten
– UWV
– Sociale werkbedrijven
– Onderwijsinstellingen
– Kenniscentra
Het doel van het WSP is om werkgevers te adviseren en assisteren bij het vinden van geschikt personeel. Dit kan variëren van het invullen van vacatures tot het creëren van passende werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Waarmee helpt het WSP?
Het WerkgeversServicepunt biedt ondersteuning aan werkgevers op verschillende manieren:
Personeel met afstand tot de arbeidsmarkt werven (+inwerken)
Het WSP geeft advies over het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze helpen bij het opzetten van een inclusieve werkomgeving door passende taken te vinden voor mensen met diverse achtergronden. Daarnaast assisteren ze bij het zoeken en selecteren van geschikte kandidaten. Ook het inwerken en begeleiden van nieuwe werknemers wordt door het WSP vergemakkelijkt.
Werving van personeel in Europa
Het WSP biedt ondersteuning en advies als je personeel wilt werven in Europa. Dit gaat voornamelijk via het UWV. Die hebben een netwerk van Europese arbeidsbureaus: het EURES (European Employment Services). Zo zijn er bijvoorbeeld Europese vacaturebanken waar je je als werkgever bij aan kunt sluiten.
Bedrijfsadvies en ondersteuning
Het WSP biedt niet alleen hulp bij het vinden van personeel, maar ook bij bedrijfsadvies. Ze staan je bij met advies over diverse aspecten van je bedrijf, zoals subsidies, belastingvoordelen, administratie en specifieke regelingen. Daarnaast kom je via het WSP gemakkelijk in contact met andere relevante partijen uit je omgeving.
Landelijk en regionaal WerkgeversServicepunt
Het Landelijk WerkgeversServicepunt (WSP) is een partner voor werkgevers die landelijk of in meerdere regio’s actief zijn. De landelijk adviseurs ondersteunen werkgevers bij diverse aspecten van personeelsmanagement. Of het nu gaat om instroom-, uitstroom- en scholingstrajecten, het oplossen van complexe regelgeving, of het begrijpen van specifieke processen; ze helpen je graag.
Specifieke landelijke servicepunten
Naast het algemene landelijke WSP, zijn er specifieke servicepunten voor de volgende branches:
– Servicepunt Aziatische Horeca
– Servicepunt Flex (uitzendbranche)
– Servicepunt Topsporters
– Servicepunt Inclusief
– Servicepunt Defensie
Regionale Werkgeversservicepunten
In elke provincie is minimaal één regionaal WSP. Daar kun je terecht voor al je vragen en advies met betrekking tot de eerdergenoemde punten. In het volgende overzicht zie je precies waar jouw dichtstbijzijnde regionale werkgeversservicepunt is, inclusief de contactgegevens. Je kunt bellen of mailen, waarna ze je vaak snel verder helpen.
Voordelen van samenwerken met het WSP
Het samenwerken met het WSP vergt een tijdsinvestering, maar je kun er ontzettend veel voor terug krijgen. Zowel op financieel vlak als op sociaal maatschappelijk vlak:
Kostenbesparing
Door gebruik te maken van de diensten van het WSP, bespaar je als werkgever tijd en geld in het wervingsproces. Het WSP neemt veel administratieve lasten uit handen.
Diversiteit
Het WSP biedt toegang tot een breed scala aan kandidaten, waaronder mensen met een arbeidsbeperking. Door diversiteit op de werkvloer te omarmen, draag je als werkgever bij aan een inclusieve samenleving.
Persoonlijke ondersteuning
De persoonlijke ondersteuning van het WSP betekent dat je als werkgever niet alleen staat. De adviseurs zijn er om vragen te beantwoorden en te zorgen voor een goede match tussen werkgever en werknemer.
Netwerken
Het WSP brengt een netwerk van expertise met zich mee. Ze hebben kennis van de lokale arbeidsmarkt, weten welke subsidies beschikbaar zijn en begrijpen de behoeften. Daarnaast kom je makkelijker in contact met gemeenten en werkgeverorganisaties.
Tot slot
Wil je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden? Dan kun je terecht bij het WSP. Ze denken graag met je mee om de mogelijkheden en voordelen te bespreken. Ook voor advies over subsidies, administratie en andere bedrijvigheid kun je contactopnemen met het landelijke of regionale WSP. Door samen te werken met het WSP, bespaar je tijd, kosten en profiteer je van een groot netwerk. Met andere woorden: als je als werkgever op zoek bent naar passende werknemers, aarzel dan niet om contact op te nemen met het WerkgeversServicepunt. Wellicht dat er een match is.
Probeer nu 14 dagen gratis
Direct opzegbaar. Stopt automatisch.
Probeer Gratis