Prikklok

Het bijhouden van gewerkte uren kan een tijdrovend karwei zijn.

Een tijdregistratie terminal, ook wel prikklok genoemd, helpt medewerkers eenvoudig te laten in- en uitklokken.

Datafox EVO 3.5

Werktijden.nl werkt met een prikklok systeem van Datafox

Vooraf begint u met een rooster maken, maar daadwerkelijk gewerkte uren kunnen hier altijd van afwijken. Hiermee wordt het geplande rooster in Werktijden.nl automatisch aangepast naar de daadwerkelijk gewerkte uren. Medewerkers gebruiken hierbij een badge wanneer zijn beginnen met een dienst en wanneer zij klaar zijn.

Actieve signalering
Actieve signalering

Vergeet een medewerker in- of uit te klokkken? Dit is direct in de urenregistratie module inzichtelijk en mocht u dit wensen dan kunt u hiervan ook op de hoogte worden gebracht.

Pauzes
Pauzes

Indien gewenst is het mogelijk om via de prikklok pauzes te registreren. Wanneer de medewerker bijvoorbeeld een kwartier koffiepauze neemt wordt dit automatisch in mindering gebracht op de gewerkte uren. Zo is inzichtelijk wanneer een medewerker daadwerkelijk aan het werk was.

Verlofregistratie
Verlofregistratie

Wanneer de medewerker bijvoorbeeld vakantie heeft worden de niet-gewerkte uren van het saldo aan vakantie uren afgehaald. De prikklok staat dus niet op zichzelf, maar is volledig geïntegreerd in het bedrijf.

Hoe werkt een prikklok?

Het systeem werkt met behulp van een badge. Iedere medewerker heeft een eigen badge die hij eenvoudig tegen de prikklok aan kan houden. Wanneer de dienst is afgelopen gebruikt de medewerker wederom de badge om uit te klokken. De prikklok verzendt de gegevens naar de software van Werktijden.nl. Zo ontstaat een overzicht van gewerkte uren dat gebruikt kan worden voor salarisuitbetaling.

Werktijden.nl maakt gebruik van de tijdregistratieterminals van Datafox. De terminals van Datafox zijn van Duitse makelij en werken zeer betrouwbaar.

Datafox

Welke bedrijven maken gebruik van een prikklok?

Een prikklok wordt gebruikt in bedrijven waar veel verschillende medewerkers in verschillende diensten werken. Veel retailers maken hier gebruik van om de werktijden van alle verschillende medewerkers bij te kunnen houden. Niet alleen in de winkel, maar ook bijvoorbeeld in de zorg wordt tijdregistratie geregeld met behulp van de prikklok. Het apparaat kan bij de ingang, of op een centrale plaats zoals bijvoorbeeld de bedrijfskantine worden opgehangen. Het apparaat heeft alleen stroom en een internetverbinding nodig om gebruikt te worden.

Bruna
Specsavers
The Phone House
Intertoys
Primera

Prikklok uitproberen?

Een tijdregistratie terminal kan veel inzicht bieden in gewerkte uren en zorgen voor een effectievere planning. Wilt u meer weten over hoe de prikklok van Datafox werkt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Wij adviseren u graag voor een goedwerkend systeem voor urenregistratie wat u veel werk uit handen kan nemen. Ook laten wij u graag 14 dagen vrijblijvend de software van Werktijden.nl uitproberen.

Koppeling met systemen

De prikklok van Datafox werkt samen met de software van Werktijden.nl. Door Werktijden.nl te koppelen aan uw HRM-systeem worden de salarissen van medewerkers automatisch voor het juiste aantal gewerkte uren uitbetaald.