Zzp’er gezocht? De drie beste opties op een rijtje

Single post featured image

Wanneer je de personeelsbezetting niet rond krijgt óf liever even geen vaste werknemers in dienst neemt, is het slim om zzp’er in te schakelen. Het probleem is dat er talloze platformen zijn om zzp’ers te vinden. Maar welke is het beste? En hoe vind je écht goede specialisten? We zochten het voor je uit.

Wanneer is het inhuren van een zzp’er een goed idee?

Voor je jouw zoektocht begint, is het slim om stil te staan bij waarom je een zzp’er wil aantrekken. Er zijn namelijk een aantal belangrijke voordelen, maar ook zaken waar je rekening mee moet houden. In de volgende gevallen is het een goed idee om een zzp’er in te huren. Je wil iemand die:

-direct inzetbaar is
-specialistische vaardigheden heeft
-flexibel in te zetten is

Daarnaast zorgt een zzp’er voor minder ‘druk’ dan een vaste werknemer. Je zit immers niet vast aan contracten. Qua kosten scheelt het vaak ook minder dan men denkt.

Zzp’er gezocht? Dit zijn de 3 beste mogelijkheden

Er zijn grofweg drie mogelijkheden om zzp’ers aan te trekken: LinkedIn, Indeed of via zzp-platformen. Voor alle drie de opties valt wat te zeggen.

1. LinkedIn

De beste manier om een geschikte zzp’er te vinden is via LinkedIn. Daar vind je vrijwel alle specialisten uit elk vakgebied. Je kunt ervoor kiezen om een bijdrage te posten met de juiste keywords erin. Zoals de functietitel en synoniemen ervan, maar ook het woordje ‘zzp’er’ er achter of ‘freelancer’. Daarnaast kun je vacatureteksten publiceren en promoten.

LinkedIn werkt vaak beter dan platformen voor freelancers als het gaat om kwaliteit, omdat platformen vaak een flinke fee rekenen én op deze platformen vaak zzp’ers te vinden zijn die aan het begin van hun carrière staan en naar opdrachten snakken.

2. Indeed

Iedereen kent de grootste vacaturebank: Indeed. Het wordt vooral gebruikt om vast personeel te vinden, maar het is ook perfect te gebruiken voor het vinden van zzp’ers. Ook hier geldt: gebruik de juiste zoektermen en zet duidelijk in de titel en tekst dat het om een freelancefunctie gaat. Je zult zien dat je – vooral wanneer je de vacaturetekst promoot – binnen de kortste keren sollicitanten voor de zzp-functie hebt.

3. Zzp-platformen

Via zzp-platformen of freelancebanken vind je altijd wel zzp’ers. Houd er wel rekening mee dat deze zzp’ers om wat voor reden dan ook deze freelancebanken nodig hebben om klussen te krijgen. Of dat iets zegt over hun kwaliteiten laten we in het midden. Wel zijn deze zzp’ers vaak goedkoper. Hierbij een lijstje: Upwork, Younited, Freelance en Werkspot. Per vakgebied zijn er ook aparte vacaturebanken zoals chauffeur.nl voor chauffeurs en binckwerk.nl voor in de bouw en verkeer.

upwork screenshot zzp gezocht

Alternatief: zorg voor een goede personeelsplanning

Wanneer je qua bezetting niet uitkomt, kun je op zoek naar een zzp’er. Wat je ook kunt doen is je personeelsplanning onder de loep nemen. Vaak valt daar flink wat efficiëntie te winnen, blijkt uit de meer dan 10 jaar ervaring van Werktijden.nl. Naast het winnen van efficiëntie, zorg je ook voor tevreden werknemers, waardoor je meer personeel behoudt en minder verzuim ervaart.

planning app horeca

 

Wil je weten hoe? Neem dan contact op via de chat of vraag direct een gratis proefaccount van 14 dagen aan. Je zit nergens aan vast en ontdekt direct hoe eenvoudig onze personeelsplanning en urenregistratie werkt.

Start nu

Probeer nu 14 dagen gratis

Direct opzegbaar. Stopt automatisch.

Probeer Gratis