Je verloning vereenvoudigen? Zo doe je dat

Single post featured image

Salarisadministratie. Een taak waar je het liefst zo weinig mogelijk tijd aan kwijt bent. Veel bedrijven maken gebruik van digitale salarissoftware. Er zijn verschillende aanbieders, maar de verschillende softwarepakketten doen ongeveer hetzelfde; ze maken het proces van het verlonen een stuk eenvoudiger.

Om dit nog makkelijker te maken, koppel je Werktijden met je salarispakket. Hierin staat – net als in Werktijden – de arbeidsovereenkomst. Het salarispakket weet welk bedrag het standaard uitkeert; Werktijden zorgt ervoor dat de overuren correct in het salarispakket staan. Zo wordt het verlonen van medewerkers nóg makkelijker! Het overtypen van uren is hiermee verleden tijd.

De voordelen van de koppeling met Werktijden

De koppeling van digitale salarissoftware met de tool van Werktijden kent een aantal zwaarwegende voordelen:

Gestandaardiseerd salarisproces

Voor uurloners verschilt het aantal gewerkte uren vaak per maand. Daarom zetten we voor uurloners alle gewerkte uren door. Vaste medewerkers hebben vaste uren. Voor hen zetten we overuren door. Vervolgens stel je per medewerker in wat er met de overuren gebeurt; omzetten naar tijd-voor-tijd, of  de overuren uitbetalen. Zo heb je hier geen omkijken naar.

Voorkomt fouten

Door de koppeling verminder je het aantal menselijke handelingen binnen de salarisadministratie. Hierdoor verminder je fouten. Zo betaal je niet te weinig, en niet teveel uit aan je medewerkers.

Minder kosten

Omdat de uren gelijk goed in het salarispakket staan, heeft de boekhouder minder werk. Daardoor heb je minder kosten bij de boekhouder.

Tijdsbesparing

Allereerst bespaar je tijd, omdat je minder handelingen hebt. Hiernaast bespaar je op een tweede manier tijd. De twee systemen communiceren actief met elkaar. Als je een nieuwe werknemer aanmaakt binnen je salarispakket, ontstaat er automatisch ook een nieuwe medewerker binnen Werktijden.

Alles binnen Werktijden

Vanuit Werktijden adviseren we om álles omtrent uren bij te houden in Werktijden. Gewerkte uren, overuren én verlof. Via de koppeling communiceert Werktijden eventuele overuren naar het salarispakket, zo hoef je enkel nog maar akkoord te geven in het pakket. Wanneer je bijvoorbeeld verlof bijhoudt in het salarispakket ontstaat er een onoverzichtelijk situatie waarbij je makkelijk fouten maakt. Dit wil je niet.

Uurcodes en toeslagen

Verlonen is doormiddel van de koppeling erg eenvoudig. Ook toeslagen verwerkt het systeem gemakkelijk. In Werktijden registreren medewerkers uren op bepaalde uurcodes. Deze uurcodes geven bijvoorbeeld een weekendtoeslag aan. Deze uurcodes zijn gekoppeld met uurcodes in het salarispakket waardoor het salarispakket ook toeslagen correct verwerkt. Zo keer je altijd het juist aantal uren uit aan je medewerkers.

Koppeling activeren in Werktijden

De koppeling activeer je eenvoudig zelf via de instellingen. We bieden koppelingen met de volgende salarisadministratiepakketten: Visma Nmbrs, Employes, Loket, Exact, Cobra (SdWorx), Unit4, Yesplan en Connexie.

Start nu

Probeer nu 14 dagen gratis

Direct opzegbaar. Stopt automatisch.

Probeer Gratis